stomen

Italiaanse courgette-gehaktschotel

Receptinformatie

Ovenschotel
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Pel en snipper de ui. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.

Meng het gehakt met het ei, ketchup, ui en paprika en breng op smaak met een beetje zout een peper. Verdeel het gehakt over de bodem van een met olie ingevette ovenschaal.

Snijd de courgettes in plakjes. Snijd de mozzarella in plakjes. Verdeel de plakken courgette en mozzarella dakpansgewijs over de ovenschaal en bestrooi met Italiaanse kruiden.

Koken

Schuif de ovenschotel in de oven en bak in circa 20 minuten gaar.

Snijd de tomaten in blokjes. Pluk en scheur de blaadjes basilicum. Meng de tomaten met de basilicum, rucola, scheutje olijfolie extra vergine en breng op smaak met een beetje zout en peper. Pel en halveer de knoflook en wrijf de knoflook over de beschuiten. Verdeel het tomatenmengsel over de beschuiten.

Serveren

Verdeel de courgette-gehaktschotel over de borden. Serveer met de snelle bruschetta’s.