stomen

Heerlijke hartige aspergetaart

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Als je dit recept met witte en groene asperges maakt schil je eerst de witte asperges.

Snijd van alle asperges de onderste 2 cm af.

Koken

Verwarm de boter en stoof de ui en tijm glazig. Bestrooi met zout en peper

Breng water aan de kook met een beetje zout erin. Kook de asperges ongeveer 10 minuten en giet ze af. Laat ze goed uitlekken op een keukenpapiertje

Leg de bladerdeegplakjes op een bakplaat of beleg een cakeblik. Druk de randen goed aan en vouw de buitenste rand een cm om..

Verdeel de ui over het deeg en leg de asperges er op.

Strooi hier peper over.

Bak de taart in ongeveer 20 minuten gaar.

Serveren

Laat de taart even een beetje afkoelen voor je hem serveert.