stomen

Hartige paddenstoelenstrudel

Receptinformatie

Ovenschotel
6 personen
Bijgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Zó lekker! En niet alleen omdat 'ie zo makkelijk gemaakt is. Deze hartige strudel is ideaal voor elk dinertje.

Voorbereiding

Koken

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Let op: het filodeeg moet je minimaal 1,5 uur voor je begint al uit de vriezer halen.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

Verkruimel de feta en snipper de ui.

Koken

Fruit de ui met de paddenstoelen en spinazie tot de spinazie is geslonken.

Haal de paddenstoelen-spinaziemix van het vuur en voeg wat tijm en zwarte peper toe. Voeg dan de feta toe en meng het geheel goed door elkaar.

Voeg dan de feta toe en meng het geheel goed door elkaar.

Leg een plak filodeeg op de bakplaat en bestrijk licht met wat gesmolten boter.

Leg de dan de volgende plak erop en bestrijk deze ook licht met boter. Je kan vervolgens zelf bepalen hoe je de strudel wilt rollen.

Schep de vulling op het deeg en vouw de strudel goed dicht. Bestrijk eventueel met wat extra boter om goed dicht te plakken.

Bak de strudel in het midden van de oven in 15 tot 25 minuten gaar zodat hij mooi goud kleurt.