stomen

Gevulde paprika's met gehakt, tomatensaus en rijst

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Meng alle ingrediënten voor het gehakt in een kom.

Snijd het steeltje van de paprika rond uit en haal het binnenste gedeelte eruit. Rol van het gehakt grote bollen en vul hiermee de paprika op.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel en pers het knoflookteentje, snijd de ui in grote stukken.

Snij de tomaten in grote stukken.

Koken

Doe de paprika’s in een ovenschotel en zet deze gedurende 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Zet de pan op een middelmatig vuur en doe de knoflook en ui erin.

Voeg de tomaten toe en laat het 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje.

Kook de rijst gaar in ongeveer 10 minuten. Voeg voor extra smaak een bouillonblokje toe aan het water.

Pureer het tomatenmengsel met een staafmixer tot een saus. Breng de saus op smaak met peper, zout en fijngehakte basilicum.

Serveren

Haal de paprika’s uit de oven en serveer met de rijst en tomatensaus.