stomen

Gestoofde postelein met gebakken krieltjes

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Halveer de krieltjes indien nodig. 

Pel en snipper de ui.

Snijd de venkelknollen in vieren, verwijder de kern en snijd de venkelknollen in dunne repen.

Verwijder de klokhuizen van de appels en snijd ze in reepjes.

Koken

Breng een pan met water en zout aan de kook voor de krieltjes en kook de krieltjes in circa 6 minuten beetgaar. Giet de krieltjes af en stoom ze droog. Verwarm een pan en bak de spekblokjes in circa 8 minuten krokant. Voeg de ui toe aan de pan en bak circa 2 minuten mee. Voeg de krieltjes toe en bak nog circa 8 minuten mee.

Breng in een grote pan het water met de boter en appelstroop aan de kook. Voeg de venkel en de appel toe en stoof het geheel met de deksel op de pan onder af en toe roeren in circa 8 minuten gaar. Roer de postelein erdoor en stoof 2 minuten mee. Breng de postelein op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Verdeel de gebakken krieltjes en de gestoofde postelein over borden. Druppel wat balsamico crema over het gerecht.