stomen

Zelfgemaakte geroosterde paprika

Lekker met feta!

Receptinformatie

4 personen
Bijgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Geroosterde paprika kan je kopen in een potje, maar zijn nog veel lekkerder en verser als je ze zelf maakt. Lekker als lunch op een bruschetta of als bijgerecht bij Italiaans of Oosters eten. Zo rooster jij de lekkerste paprika's!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Zet de oven aan op grillstand.

Leg de paprika’s op een bakblik.

Pel en snijd de knoflook ragfijn.

Was de peterselie en hak deze fijn.

Koken

Rooster de paprika’s in de oven tot ze zwart beginnen te blakeren. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Draai ze regelmatig om.

Doe de paprika’s na het roosteren over in een kom en sluit deze af met vershoudfolie. Laat ze 15 minuten staan. Op deze manier trek je de velletjes er probleemloos af.

Trek de velletjes met behulp van een mesje van de paprika’s af, snijd ze open en verwijder de zaadlijsten.

Snijd de paprika’s in lange repen en leg deze op een mooie schaal.

Serveren

Bestrooi de paprikarepen met de knoflook, peterselie en schenk de olijfolie erover.

Breng de paprikarepen op smaak met zeezout en zwarte peper.