stomen

Geroosterde auberginespread

Ook lekker door pasta!

Receptinformatie

Dressing en saus
4 personen
Bijgerecht
30-40 min

Perfect voor in het weekend: maak je eigen broodbeleg! Bewaar de auberginespread in de koelkast, daar wordt ie alleen maar lekkerder van.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven op 250 graden.

Prik met een vork wat gaatjes in de aubergine en leg deze op een rooster.

Schuif het rooster in het midden van de oven met een lekbak eronder.

Koken

Rooster de aubergine in ca. 30 minuten gaar.

Neem de aubergine uit de oven, halveer hem in de lengte en schep het warme vruchtvlees uit de schil in een vergiet. Het is niet erg als daar een beetje van de geblakerde schil bij zit. De puree wordt er lekkerder van.

Druk het vruchtvlees een beetje aan zodat overtollig vocht kan uitlekken en doe over in een schaal.

Prak de aubergine met een vork fijn en roer er de olijfolie, zout en peper door.

Rooster de sneetjes brood.

Serveren

Doe de auberginepuree over in vier kommetjes, lepel er de Griekse yoghurt over en garneer met de platte peterselie en een snuf paprikapoeder.

Snijd de sneetjes brood diagonaal door en steek deze langs de auberginepuree in de kommetjes.