stomen

Geroerbakte andijvie met gegrilde heilbot

Receptinformatie

Visgerecht
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Pel en snipper de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/rode-ui">ui</a>. Pel en snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/knoflook">knoflook</a> fijn. Schil en snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/gember">gember</a> fijn. Halveer de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/peper">rode peper</a> in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in dunne ringen. Verwijder de steeltjes van de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/shiitake">shiitakes</a> en halveer de shiitakes.  Snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/andijvie">andijvie</a> in dunne repen.

Koken

Smelt een klontje boter in een wok en fruit de ui, knoflook, gember en rode peper circa 2 minuten. Voeg de shiitakes en de andijvie toe en bak circa 5 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Snijd de heilbotfilet in vier gelijke stukken, bestrijk met olie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Verwarm een grillpan en gril de heilbotfilets om en om in circa 6 minuten gaar.

Kook de mihoen gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verhit een scheutje olie in een pan en rooster het maanzaad circa 3 minuten. Meng het maanzaad, het sap van de sinaasappel, rasp van de sinaasappelschil en de sesamolie door de mihoen.