stomen

Bewaar je favorieten in je Verse Oogst profiel

Maak profiel aan Inloggen Sluiten

Gepofte zoete aardappel met citroen

Ook lekker met gewone aardappel!

Receptinformatie

4 personen
Bijgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Gepofte zoete aardappel, lekker! De citroenrasp maakt 't heerlijk fris.

Ingrediënten

4 personen
Stap voor stap koken

Voorbereiding

Koken

Serveren

Wat vond je van dit gerecht?

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C of pof ze op de hete BBQ.

Was de aardappelen onder koud stromend water, prik er met een vork rondom gaatjes in.

Koken

Leg de aardappelen op een ovenrooster, plaats dit in het midden van de voorverwarmde oven met er onder een ovenplaat.

Laat de aardappelen in ± 45 minuten gaar ‘poffen’. Of leg ze in de hete as van de BBQ.

De aardappel is gaar als deze zacht is aan de binnen zijde en krokant aan de buitenzijde, controleer dit met bijvoorbeeld een vork.

Snijd een kruis in de aardappelen met een scherp mesje en maak de opening wat groter. Schep er eventueel wat aardappelkruim uit.

Serveren

Serveer de gepofte zoete aardappelen op een schaal met er wat olijfolie in geschonken en a la minuut geraspte fijne citroenschil, zeezout en versgemalen zwarte peper.