stomen

Gemarineerde kip uit de wok

Receptinformatie

Vleesgerecht
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Pel en snijd de knoflook fijn. Meng in een kom de knoflook, sojasaus, bruine basterdsuiker, ketchup en de rode wijnazijn. Snijd de kip in stukjes, meng met de marinade en marineer circa 10 minuten. Haal de kip uit de marinade.

Halveer de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/grill-kastanje-champignons">kastanjechampignons</a>. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/bosui">bosui</a> in ringetjes. Was en snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/andijvie">andijvie</a> in repen.

Koken

Gaar de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verhit een scheut olie in een wok en bak de kip in circa 4 minuten goudbruin. Schep de kip uit de wok op een bordje.

Verhit opnieuw een scheut olie in de wok en bak de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/grill-kastanje-champignons">kastanjechampignons</a> circa 2 minuten. Voeg de paprika, <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/bosui">bosui</a> en taugé toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/andijvie">andijvie</a> toe, warm goed door en schep de kip erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Verdeel de noedels over borden en schep de kip en groente er overheen.