stomen

Geitenkaasomelet met gele paprika

Receptinformatie

Omelet
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 80 °C.

Halveer de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/gele-paprika">paprika’s</a> in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes van een halve centimeter.

Verbrokkel de geitenkaas. 

Koken

Verwarm de boter in een pan en bak de paprika’s circa 5 minuten. Voeg de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/doperwten">doperwten</a> toe en warm even door.

Kluts de eieren, ris de tijm en roer de tijm door de eieren.

Smelt op middelhoog vuur een klontje boter in een pan en schep de helft van de groenten erin. Schenk de helft van de geklutste eieren erbij en bak op middelhoog vuur tot het ei aan de onderkant begint te stollen.

Verdeel er de helft van de geitenkaas over en bestrooi met een beetje zout en peper.

Leg een deksel op de pan en verwarm op laag vuur tot de bovenkant gestold is.

Haal de omelet uit de pan en leg op een bakplaat. Herhaal dit nog 1 keer zodat je 2 omeletten hebt.

Halveer de omeletten. Houd de omeletten warm in de oven.

Snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/radijs">radijsjes</a> in vieren en meng in een kom door de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/rucola">rucola</a>.

Meng de olijfolie en de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met een beetje zout en peper.

 Roer de crème fraîche en de mosterd door elkaar en bestrijk 4 sneetjes roggebrood ermee.

Leg de andere 4 sneetjes roggebrood erop en snijd het brood in driehoekjes.

Serveren

Verdeel de omeletten over borden, verdeel de salade erover en steek de driehoekjes roggebrood in de salade.