Receptinformatie
Voorbereiding
Splits de eieren.
Maak het bierbeslag: In een schaal maak je een glad beslag van de dooiers van de eieren, bloem, het bier en een mespuntje zout. Dit bierbeslag laat je een kwartiertje rusten in de koelkast.
Maak de asperges schoon, halveer ze en snijd ze in de lengte door.
Verwarm de oven voor tot 100 graden.
Koken
Verhit de olie tot 180 graden.
Klop de eiwitten op in een vetvrije kom en spatel dit door het bierbeslag heen.
Haal de aspergerepen met een vork door het beslag en laat ze een voor een in de frituurolie zakken.
Frituur de asperges in 5 minuten goudbruin, keer ze regelmatig om.
Laat de gefrituurde asperges uitlekken op een keukenpapiertje en leg ze in een ovenschaal in de voorverwarmde oven zodat ze warm blijven.
Serveren
Bestrooi de gefrituurde asperges met zeezout.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.