stomen

Entrecotes met paddenstoelen

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

zomerfruit Zomerfruit all day long: van op een stokje tot in een glas!
blueberry raspberry

Voorbereiding

Laat de entrecotes op kamertemperatuur komen.

Maak de paddenstoelen schoon, snijd ze in plakjes of scheur ze in stukken.

Snijd de sjalotjes heel fijn en de bosuitjes in ringetjes, hak de tijm fijn en houd 3 eetlepels apart.

Bestrooi de entrecotes met versgemalen peper en zout.

Koken

Verwarm de boter samen met de olie in een koekenpan en bak de entrecotes aan beiden kanten in ca. 2 minuten bruin. Draai het vlees daarna regelmatig om met een vleestang en bak het vlees ongeveer 5 minuten rosé. Draai het vuur eventueel iets lager.

Haal het vlees uit de pan en dek het af met aluminiumfolie, laat het zeker 5 minuten rusten. Bak intussen de paddenstoelen samen met de sjalot al omscheppend in ongeveer 4 minuten warm, schep er dan de bosuitjes door.

Serveren

Serveer de entreçotes met de gebakken paddenstoelen.