stomen

Champignon crèmesoep

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes en de ui heel fijn.

Koken

Smelt 20 g boter in een pan, fruit hierin de fijngesneden ui en voeg na 2 minuten de champignonplakjes met het citroensap toe. Fruit ze nog 3 minuten mee. Schenk de bouillon erop en laat het geheel 3 minuten koken. Schep de champignons eruit en zet ze apart.

Smelt in een soeppan de overige boter, voeg al roerend de bloem toe blijf roeren tot een glad mengsel ontstaat (roux). Laat de roux in 3 minuten gaar worden maar niet bruin!

Schenk hier vervolgens beetje voor beetje de champignon-bouillon bij, blijf roeren tot een mooie gebonden soep ontstaat. Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Voeg de champignons weer toe aan de soep en laat ze mee warmen.

Roer de eidooier los met de creme fraîche of met wat room, haal de soep van het vuur en doe eerst een paar lepels warme soep bij het dooiermengsel en bind hier de soep mee.

Serveren

Hak de peterselie fijn en doe 2 eetlepels hiervan vlak voor het serveren door de soep.