stomen

Bloemkoolstamppot met walnoten-kaassaus

Receptinformatie

Stamppot
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.

Snijd de <a href="/producten/bloemkool" target="_blank">bloemkool</a> in roosjes.

Pel en snijd de ui in dunne ringen. Snijd de <a href="/producten/bieslook" target="_blank">bieslook</a> fijn.

Koken

Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.

Kook de bloemkoolroosjes circa de laatste 8 minuten met de aardappels mee. Giet af en stoom ze droog.

Verwarm de melk.

Pureer de aardappels en de bloemkool met een pureestamper en roer de melk en rozijnen erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Hak de walnoten grof. Rooster de walnoten circa 4 minuten in een droge koekenpan. Rasp de kaas en meng de kaas, kookroom en de nootmuskaat in een pan. Breng aan de kook. Kook de saus op laag vuur circa 4 minuten tot de kaas volledig is gesmolten. Roer af en toe door. Roer de walnoten door de kaassaus.

Serveren

Verdeel de bloemkoolstamppot over borden. Schenk er een beetje walnoten-kaassaus over en garneer met de rode uienringen en de bieslook.