stomen

Bloemkool en kikkererwten uit de oven met tahindressing

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Bloemkool typisch Hollands? Introduceer wat Midden-Oosterse invloeden op je bord! Met kikkererwten, tahin, Turks brood en jawel: bloemkool. Dat wordt 100% genieten.

Voorbereiding

Koken

Serveren

veggiesfirst Start met deze groentehelden, dan komt de rest vanzelf
aubergine garnering

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 230 graden.

Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.

Snijd de bloemkool in roosjes en doe deze in een kom samen met de kikkererwten.

Voeg hier de zonnebloemolie en de gemalen komijn aan toe en meng dit goed. Breng op smaak met peper en zout.

Hak de peterselie en koriander fijn.

Pers de knoflook.

Rooster het sesamzaad.

Koken

Verdeel de bloemkool en kikkererwten op een met bakpapier beklede ovenplaat en rooster 20-25 minuten tot de bloemkool geschroeid en gaar is.

Maak ondertussen de tahindressing: meng de tahin met water, citroensap, knoflook en zout. Het sausje mag best wel dun zijn.

Haal de bloemkool en kikkererwten uit de oven en verdeel de tahindressing erover.

Meng de groente met peterselie, koriander en geroosterde sesamzaadjes.

Serveren

Serveer met Turks brood.