stomen

Bieten om van te genieten

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

Kook de verse bieten in een pan met een laagje water in 20 minuten gaar.

Schil de aardappels, halveer ze eventueel. Zet water op (evt. zout toevoegen). Voeg de aardappelen toe wanneer het water kookt. Laat de aardappelen koken (tussen de 10-15 minuten) laat deze zacht koken, deksel half op de pan. Controleer na de kooktijd met een vork of de aardappels gaar zijn. Giet het water af en laat de aardappels kort droog dampen in de pan.

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur hoe hard of zacht zij de aardappels eten. Hou je van ‘net gaar’ hou dan de kortere kooktijd aan. Afhankelijk van de grootte van de aardappel kan je rekenen op 3 a 5 aardappels per persoon.

Doe olie in een koekenpan en bak de rundervinken gelijkmatig gaar en bruin. Let op dat je af en toe omdraait.

Als de bietjes klaar zijn trek je het vel van de bieten en snij ze in blokjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in blokjes. Snij de achterkant van de bleekselderij eraf. Was de stengels goed. Een deel van de bleekselderij snijd je in smalle reepjes. De rest van de bleekselderij eet je gewoon tussendoor op met je gezin. Super gezond en voor de liefhebber, vocht afdrijvend. Knip de dille fijn. Pel en snipper de ui. Doe in een kom: zure room, mayonaise, zout, peper en paar druppels worchestersauce. Roer tot een sausje. Schep de bieten, bleekselderij, appels, ui en dille door de saus. Een heerlijke salade met een gekookte aardappelen en een rundervink.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge