stomen

Avocado gazpacho

Receptinformatie

Soep
4 personen
Lunchgerecht
Meer dan 60 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!

Voorbereiding

Schil de avocado's , verwijder de pit en doe het vruchtvlees in de kom van de foodprocessor of in een mengkom.

Voeg de rasp en het sap van de limoenen en de groentebouillon toe en pureer de massa met de staafmixer of met een garde. Doe de massa over in een andere kom.

Ontvel de tomaten, halveer ze, verwijder zaad en vocht en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de komkommer, halveer deze, verwijder zaad en vocht en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Koken

Houd wat tomaat en komkommer achter voor de garnering en doe de rest in de kom van de foodprocessor of in de mengkom. Voeg de schoongemaakte paprika's, knoflook en peper toe en pureer alles.

Meng het tomatenpaprikamengsel goed door de avocadopuree en zet dit, afgedekt, minimaal één uur, weg in de koelkast.

Serveren

Serveer de avocado gazpacho in gekoelde soepkommen, gegarneerd met achtergehouden tomaat- en komkommerblokjes en bieslook.

Tip: Doe er (Spaanse) stokbroodjes met olijfolie bij.