stomen

Appeltaart rolletjes

Feestelijk toetje!

Receptinformatie

Gebak
4 personen
Nagerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Het ziet eruit als een Mexicaanse enchilada, maar het smaakt… naar appeltaart! Dit rolletje heeft alles: zachte appel, knapperige tortilla en romige karamel. Mmm… dat lust de hele familie wel!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in stukken.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Koken

Smelt de boter in een ruime pan. Voeg de basterdsuiker toe en roer totdat deze volledig is opgenomen. Voeg de slagroom toe en blijf roeren totdat het een egaal mengsel is. Als de saus begint te bubbelen: laat ongeveer 5 minuten doorkoken en haal van het vuur af.

Doe de appelstukken en de 2 eetlepels suiker in een koekenpan. Voeg een scheutje water en 1 theelepel kaneel toe en laat ongeveer 10 minuten stoven op middelhoog vuur.

Als het water opgenomen is en het mengsel te droog wordt, voeg dan nog wat water toe. Stoof tot een grove compote.

Verdeel over elke tortilla wat appelcompote. Wat eventueel over is, is een lekker bijgerecht bij de maaltijd. Rol op en leg in een ovenschaal. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveren

Leg op elk bord een rolletje en snijd deze één keer doormidden. Schep wat karamelsaus over de rolletjes.

Lekker met een bolletje vanille-ijs erbij (en de saus die over is, smaakt morgen ook heerlijk met wat ijs!)