stomen

Appelcurry met een Hollandse twist

Ook lekker met kip!

Receptinformatie

Curry
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Lekker zoet én snel klaar! Met appeltjes van eigen bodem door de curry zet je net weer even wat anders op tafel.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Pel en snijd de ui in ringen.

Schil de goudreinetten en snijd ze in blokjes.

Hak de peterselie grof.

Koken

Smelt de boter in een pan en fruit de ringen ui 2 minuten.

Bestrooi de gefruite ui met de vijfkruidenpoeder en schep goed om.

Roer de appelblokjes erdoor en bak 1 minuut mee.

Bestrooi de appelblokjes met bloem, verkruimel het groentebouillontablet en de santen erboven en voeg 600 mililiter water beetje bij beetje toe tot een gebonden saus ontstaat.

Breng de curry op smaak met zout en peper.

Serveren

Doe de curry over in een schaal en bestrooi met de gehakte peterselie.

Lekker met rijst en een groene salade.