stomen

Appelburgers

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min

Lekker verassend, doe eens wat appel in je burgers! Zoveel verschillende smaken in 1 broodje heb je nog nooit geproefd.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Schil de appels, bijvoorbeeld Elstar of Jonagold, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukjes.

Snijd de uien in dunne ringen.

Was en droog de sla.

Koken

Smelt de boter en voeg de appelstukjes, suiker, en het sap van een kwart tot de helft van de citroen toe. Meng en bak de ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur, tot de suiker karamelliseert (voeg wat water toe als het te hard gaat of te droog wordt). Zet apart.

Neem een flinke eetlepel appelstukjes en prak met een vork. Meng met het gehakt. Meng een beetje paneermeel erdoor en breng op smaak met peper en zout. Vorm vier burgers en bak.

Bak de uienringen bruin en blus af met een scheut balsamicoazijn.

Bak de plakken ontbijtspek.

Serveren

Beleg de broodjes met een paar slabladen. Leg hierop de burgers.

Leg op elke burger een plak ontbijtspek, wat van de gekarameliseerde appel en de uienringen.