Met zijn bijzondere naam en verschijning kun je niet anders dan nieuwsgierig zijn naar deze opvallende groente. De Coeur de Boeuf is uniek, zeker ook van smaak. Alles weten over deze tomaat? Snel verder lezen!

Wat is een Coeur de Boeuf tomaat?

De Coeur de Boeuf tomaat heeft zijn bijzondere naam te danken aan zijn vorm: sterk geribbeld en aflopende zijkanten, als een hart. Coeur de Boeuf betekent dan ook letterlijk ‘ossenhart’. De tomaat wordt vaak gebruikt vanwege het mooie uiterlijk; het is een feestje op je bord. Maar ook de smaak en structuur van de tomaat is anders dan gewone losse tomaten.

Hoe smaakt een Coeur de Boeuf tomaat?

De Coeur de Boeuf heeft een volle, frisse echt Mediterraanse smaak en vrij weinig sap, waardoor de tomaat erg stevig is. Je ziet ze vaak in meerdere kleuren. Coeur de Boeuf tomaten rijpen van binnenuit, dus soms is de buitenkant nog groen maar is de tomaat van binnen al mooi oranje. Met de kleur verandert ook de smaak: de smaak van de groene Coeur de Boeuf is nog meer uitgesproken.

Wat maak je met Coeur de Boeuf tomaat?

De groene Coeur de Boeuf is vanwege zijn smaak vooral geschikt voor koude gerechten, bijvoorbeeld in salades in combinatie met mozarella. De rodere Coeur de Boeuf is geschikt voor warme gerechten: als saus, soep of bijvoorbeeld gevulde tomaat uit de oven.

Nog meer lekkers maken met de Coeuf de Boeuf? Kijk eens naar deze heerlijke soep van geroosterde tomaat, of deze opvallende carpaccio met Parmazaanse kaas. 

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!