stomen

Geroosterde tomatensoep van Coeur de Boeuf

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Snijd de tomaten en uien in kwarten en de schoongemaakte knoflook in plakjes. Doe ze allemaal in een ruime ovenschaal of op een diepe bakplaat met 4 eetlepels olie en zout en versgemalen peper.

Koken

Rooster de groente in het midden van de voorverwarmde oven ongeveer 1 uur. Schep het geheel in een grote pan, schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.

Pureer de soep met een staafmixer en laat nog 10 minuten op een laag vuur doorwarmen.

Snijd de basilicum in flinterdunne reepjes. Roer de crème fraîche of roomkaas door de soep.

Serveren

Serveer de geroosterde tomatensoep in voorverwarmde borden/kommen gegarneerd met de basilicum.

TIP: voeg eventueel 100 g kleine pasta of rijst toe en laat dit meegaren.