stomen

Bewaar je favorieten in je Verse Oogst profiel

Maak profiel aan Inloggen Sluiten

Geroosterde tomatensoep van coeur de boeuf

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

4 personen
Stap voor stap koken

Voorbereiding

Koken

Serveren

Wat vond je van dit gerecht?

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Snijd de tomaten en uien in kwarten en de schoongemaakte knoflook in plakjes. Doe ze allemaal in een ruime ovenschaal of op een diepe bakplaat met 4 eetlepels olie en zout en versgemalen peper.

Koken

Rooster de groenten in het midden van de voorverwarmde oven ongeveer 1 uur. Schep het geheel in een grote pan, schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.

Pureer de soep met een staafmixer en laat nog 10 minuten op een laag vuur doorwarmen.

Snijd de basilicum in flinterdunne reepjes. Roer de crème fraîche of roomkaas door de soep.

Serveren

Serveer de geroosterde tomatensoep in voorverwarmde borden/kommen gegarneerd met de basilicum.

TIP: voeg eventueel 100 g kleine pasta of rijst toe en laat dit meegaren.