Want... Het oogstseizoen van de Hollandse appels en peren is weer begonnen! Zaterdag 16 september 2017 is de Landelijke Appelplukdag en openen 35 fruittelers hun boomgaarden voor de rest van het land.

Deze dag laten de fruittelers je graag zien waar ze elke dag vol passie aan werken en leer je alles over de dagelijkse werkzaamheden rondom hun teelt. Naast het plukken en proeven kan je ook een ritje rijden op de 'pluktrein' en kunnen de kids spelen op springkussens en aan de tekentafel.

Dus heb jij altijd al een kijkje bij een teler willen nemen? En zou jij dolgraag zelf je fruit willen oogsten? Bezoek dan een van onze telers op de Landelijke Appelplukdag:

Kwekerij Oostveen Fruit

Telers Simon, Peter en Robert telen kersen, peren en appels. Nieuwsgierig hoe een bedrijf drie soorten gewassen teelt? Je vind de kwekerij in Maurik.

Lees verder

Vink Fruitboerderij

Vink Fruitboerderij ligt vlakbij fruitdorp Kraggenburg. In hun boomgaard van 22 hectare telen ze appels, peren, pruimen, stoofperen en bramen.

De lekkerste recepten met appel

Hmm, appels genoeg na zo'n dag! Leef je uit en probeer wat van onze recepten met appel. Maak bijvoorbeeld deze verfrissende huisgemaakte appelsap, of voeg appel toe aan je avondeten met een stamppotje! En het lekkerste dessert is natuurlijk een appel-peren crumble.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge