stomen

Appel-peren crumble

Volgend
recept

Receptinformatie

Gebak
4 personen
Bijgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Ingrediënten

4 personen
Stap voor stap koken

Voorbereiding

Koken

Serveren

Wat vond je van dit gerecht?

Voorbereiding

Schil de appels en peren, verwijder de klokhuizen en snijd vervolgens het fruit in kleinere stukjes, bestrooi het vervolgens met de kaneel, koriander en wat versgemalen peper.

Rasp de schil van de citroen, strooi de citroenrasp over het fruit samen met 1 eetlepel citroensap. Verdeel het fruit over 4 met boter ingevette ovenschaaltjes.

Verwarm de oven voor op 190˚C

Maak de crumble door de gezeefde bloem samen met de suiker te mengen.

Snijd de ijskoude boter in kleine blokjes, meng ze door het bloem/suikermengsel en kneed het vervolgens tot een kruimelige massa.

Wrijf je handen tegen elkaar zodat er losse kruimels ontstaan.

Koken

trooi de kruimels over het fruit in de ovenschaaltjes, bak de crumble in het midden van de voorverwarmde oven in ± 25 minuten goudbruin.

Serveren

Serveer de appel/peren crumble met specerijen bijvoorbeeld met een mengsel van stijfgeslagen créme fraîche en slagroom of met roomijs.