Je kent het wel: er liggen allerlei restjes groenten en vlees in de koelkast, maar wat moet je er deze keer weer mee verzinnen? Zoek vooral niet verder, we leggen je uit hoe je in een handomdraai je restjes omtovert tot een lekker stamppotje.

1. De basis

Heb je ooit de aardappels die je in huis haalde voor dat ene gerecht opgemaakt? Wij in ieder geval niet, maar in dit geval komt dat perfect uit. Een stamppot hoeft niet gemaakt te worden met de standaard piepers, je kan gerust verschillende soorten aardappels gebruiken. Dus pak die zoete aardappel en die paar krieltjes en begin maar met stampen! Ook zijn knolselderij en pastinaak goede aardappelvervangers en een perfecte basis voor stamppot. Lees hier hoe je pastinaak kunt gebruiken als aardappelvervanger.

2. De vulling

Heb je nog wat andijvie, boerenkool of prei over? Mooi, dan heb je al van alles in huis voor de klassieke stamppot. Maar ook met dat stuk paprika, zakje rucola of sla van de vorige dag kan je met gemak uit de voeten komen. Deze geven een lekkere pittige smaak aan je stamppot. Lees hier hoe je een stamppot maakt met rucola.

Ook je restjes vlees of vega-vlees kan je in je stamppot verwerken.

3. De kruiden

Iedereen heeft wel een aantal kruiden in de kast, dus pak deze er vooral bij om je stamppot op smaak te brengen. Zo zorgen peper en gember voor wat meer pit, maar je kan ook koriander, kurkuma of Italiaanse kruiden gebruiken.

Maar je kunt je restjes natuurlijk ook kwijt in een supersimpele fittata!

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variƫren met de inhoud van de lunchbox!