Het is weer kouder aan het worden en de winter staat voor de deur! We zitten met z’n allen dus weer aan de piepers. Wil je eens wat anders? Gebruik dan pastinaak als vervanger van de aardappel in je puree, of maak er een stamppot van!

Pastinaak als aardappelvervanger

  • Maak de pastinaak schoon, schil de pastinaak en snijd hem in blokjes
  • Laat de pastinaak in een pan met volle melk en een snufje zout zo’n 15 min gaar koken
  • Voeg wat takjes tijm en geplette teentjes knoflook toe
  • Giet het na 15 min af
  • Stamp de pastinaak fijn
  • Voeg eventueel wat kookvocht (en eventueel een kontje roomboter) toe om de puree wat zachter te maken
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Je hebt nu een heerlijke puree van pastinaak!

Wil je er een stamppot van maken? Bekijk dan het recept van deze pittige stamppot van prei met speksaucijsjes of deze rucolastamppot met chipolata worstjes of wat dacht je van deze spitskoolstamppot met  roomkaas en hamreepjes? Vervang de aardappelen door dit recept!

Wat is jouw favoriete stamppot?

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge