Het is bijna zomer en dat betekent dat postelein weer in het seizoen is! De licht zure, zoute en frisse smaak van deze groente is perfect voor een heerlijke zomerdag. Maar wat weten we nu eigenlijk over postelein? In deze blog lees je alles over deze bijzondere groente.

Waar komt postelein vandaan?

Postelein komt oorspronkelijk uit India en het Midden-Oosten. Via Egypte en het oude Romeinse rijk is postelein in onze streken terecht gekomen. Postelein is uit Nederland verkrijgbaar van half maart tot en met oktober.

Gezond de zomer!

Leuk om te weten is dat vroeger in het oude Griekenland postelein een zeer populair medicijn was. De groente werkt namelijk koortsverlagend en ontstekingsremmend. Een echte gezonde groente dus.

Postelein is een groente die rauw en gekookt gegeten kan worden en waar je veel diverse recepten mee kan maken. Hieronder vind je een paar heerlijke en leuke postelein recepten die zeker de moeite waard zijn om te proberen.

Knapperige posteleinsalade met honing dressing

Deze heerlijke vegetarische salade is ook nog eens lekker makkelijk te bereiden. Perfect als je geen zin hebt in veel gedoe in de keuken maar toch iets lekkers en gezonds op tafel wil zetten!

Lees verder

Snelle roerbak postelein met hamblokjes

In deze roerbak komt de frisse smaak van postelein perfect uit. Erg lekker samen met wat rijst.

Lees verder
de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variƫren met de inhoud van de lunchbox!