Superlekker die snacksperges, maar het begint natuurlijk allemaal met de basis: perfect gekookte asperges.

Rotterdamse chefs Job & Perry, ook bekend van Wat Eten We Vandaag op 24Kitchen, leggen het je maar al te graag uit. En zoals ze zelf al zeggen: als zij het kunnen, kun jij het zeker! Let’s do this.

Dus... 

Om te beginnen heb je koud water, zout, witte asperges, een dunschiller, een bord of plateau, een grote pan en een schone theedoek nodig.

Stap 1.

Je start met het schillen van de asperges. En wel perfect rond natuurlijk! Dit doe je door ze steeds een slag naar je toe te draaien na elke schil. Snijd vervolgens ook de harde onderkant eraf.

Stap 2.

Het klinkt misschien een beetje gek, maar dan is het tijd om de theedoek uit te spoelen, zodat alle zeepresten eruit zijn. Zet ondertussen alvast een pan met koud (ruim) water op het vuur en voeg 9 gram zout per liter water toe.

Stap 3.

Leg de asperges in het het water en hier bovenop de schone theedoek zodat ze gelijkmatig gaar worden. Laat de asperges, wanneer het water kookt, 1 minuut koken en schep ze los van elkaar op een plateau. Hier laat je ze even uitwasemen en dan zijn ze klaar om gegeten, of een snacksperge te worden!

Ga je voor de aspergebouillon? Gooi het kookvocht/ -water dan niet weg maar kook de schillen hier nog 1 minuut in. Zeef de schillen er hierna direct uit, et voilà!

En dan? Snacksperges natuurlijk! 

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar