Eindelijk in Koolland aangekomen? Dan staat je wat te wachten! Rode- & witte kool, savooiekool, boeren-, Chinese- en spitskool; ze zijn er allemaal bij. En wist je dat spruitjes stiekem ook mini-kooltjes zijn? Je reis door het Koolland begint hier.

Mis ik niks?

Denk je nu; ‘mis ik niet nog een paar kolen in dit rijtje?’, dan heb je helemaal gelijk! Er zijn nog veel meer verschillende soorten kolen, alleen deze zes komen (ook) tijdens de koudste maanden van het jaar van eigen bodem. Boerenkool wordt dan zelfs geoogst!

Kom je zonder bloemkool & broccoli de winter écht niet door? Helemaal begrijpelijk, maar weet dan wel dat deze deze maanden niet bij onze eigen telers vandaan komen. 

Áltijd lekker!

Superjammer dat deze winterse kooltjes niet het hele jaar kunnen, maar des te meer reden om er tijdens de winter extra van te eten. Gelukkig kunnen ze rauw, gekookt, gestoomd, gestoofd, als snack, door je stamppot en natuurlijk in een schotel. Het zijn echte alleskunners! Zuurkool zonder stamp doen vanavond?

Ontdek 't recept

Wondergroente

Behalve dat veel kolen échte Nederlandse wintergroente zijn, zijn ze ook precies wat je nodig hebt tijdens die barre, koude maanden. Dit komt omdat ze bomvol vitamines zitten en maar weinig calorieën bevatten. Spruitjes bevatten zelfs 3x zoveel vitamine C als een sinaasappel! 

Is rode kool jouw favo kostje? Dan hoef je deze winter geen voedingssupplementen in huis te halen. Aan antioxidanten geen tekort bij deze groente. En ben jij ook al aan de powerhouse foods? Dit is de  wetenschappelijk onderbouwde versie van superfoods! Drie keer raden wie je allemaal in dát lijstje gaat tegenkomen. We verklappen het maar meteen; Chinese kool, boerenkool, spruiten, bloemkool en broccoli. 

Alles over de twee andere Wintergroente Wonderlanden vind je hier.

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar