Er bestaan tegenwoordig meer dan 60 verschillende soorten tomaten. De pruimtomaat is daar één van. Tijd om ons wat meer te verdiepen in deze lekkere groente.

Waar komt de pruimtomaat vandaan?

De pruimtomaat is van mediterrane afkomst. Daardoor ook de volle zoete en kruidige smaak. De pruimtomaten uit Nederland zijn van januari tot november verkrijgbaar. Leuk om te weten is dat de pruimtomaat een goede dorstlesser is, omdat deze veel vocht bevat.

Smaakt goed en oogt goed

De pruimtomaat wordt in veel restaurants gebruikt. Dit komt omdat deze tomaat goed oogt. De ovale tomaat kun je in perfecte plakjes snijden voor bijvoorbeeld salades. Maar deze tomaat is natuurlijk niet alleen goed voor het oog, de pruimtomaat smaakt ook fantastisch!

De pruimtomaat kun je gemakkelijk verwerken in recepten. De tomaat is vooral lekker om te roerbakken en in sauzen en soepen. Hieronder wat inspiratie:

Hartige pruimtomatenjam

Dit recept bewijst dat jam niet altijd zoet hoeft te zijn. Met de pruimtomaat maak je gemakkelijk een hartige jam. Erg lekker bij je vlees op de bbq of gewoon op je boterham met kaas!

Lees verder

Geroosterde pruimtomaten met tonijn

De heerlijk geroosterde tomaten in combinatie met de tonijn zorgt voor een smaakvolle en zomerse salade. Makkelijk te maken en leuk om zelf je eigen draai aan te geven!

Lees verder

Meer weten over tomaten?

In deze blog leggen we je meer uit over de tros cocktail tomaat en geven je wat lekkere recepten!

Lees verder
snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge