Er zijn zoveel soorten tomaten, maar wat zijn nou de verschillen? En welke tomaat is geschikt voor welk gerecht? In deze tomatenblog leggen we je alles uit over de tros cocktail tomaat!

Geschiedenis

Bijzonder aan de tros cocktail tomaat is dat de tomaten aan de plant helemaal gerijpt zijn en met tak en al geplukt worden. De tomatenplant is een van oorsprong tropische plant, die afkomstig is uit Zuid-Amerika. Tomaten kwamen in de 16e eeuw voor het eerst naar Europa, meegenomen door ontdekkingsreizigers. In de Zuid-Europese keukens werd de tomaat al snel veel gebruikt. Pas in de 19e eeuw werd de tomaat ook in het Noorden bekender. In het begin van de 20e eeuw kwam de teelt van tomaten op gang in Nederland. Nu zijn er wel 60 tomatensoorten, waarvan de vleestomaat het bekendst is.

Smaak tips

De tros-cocktailtomaat heeft een heerlijk aromatische geur en een volle smaak. Hierdoor is de tomaat perfect voor in salades of bijvoorbeeld als basis voor een lekker broodje gezond met bijvoorbeeld ham, kaas en komkommer. Ook leuk is om de tomaat uit te hollen en te vullen met zalm of garnalen. Een simpele en lekkere optie is de tomaat besprenkelen met olijfolie en knoflook en hem vervolgens roosteren in de oven.

Recept inspiratie

Lekker fris en zomers, deze tros cocktail tomaten-broodsalade vol gezonde groenten! Een gezonde manier om deze tomaat te gebruiken.

Lees verder

Hapjes

Van de tros cocktail tomaat kun je gemakkelijk hapjes maken zoals deze gevulde tomaatjes met fetakaas.

Lees verder

Meer tomaten inspiratie?

Lees hier over alles wat je met de tomaten minimix kunt maken!

Lees verder
de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variƫren met de inhoud van de lunchbox!