Dat je niet alleen vlees op de barbecue kunt grillen wist je natuurlijk, maar what about bloemkoolsteaks, smokey baba ganoush en gegrilde rabarber? Check hier de meest verrassende BBQ-toppers van dit seizoen:

Indiase bloemkoolsteak

Bloemkoolsteak haal je niet op de vega afdeling, je fixt ‘m gewoon zelf! En met je eigen marinade geef je ‘m ook nog eens een vrolijke kleur. Win-win, dus.

Zo maak je het

Smokey baba ganoush

Wist je dat je dips ook gewoon op de barbecue kan maken? Doordat je de aubergine tussen de kolen legt in plaats van op de grill, krijgt de baba ganoush die echte rokerige smaak. And that’s all you need.

Zo maak je het

Rabarber van de grill

Nooit meer tussendoor naar binnen om het dessert klaar te maken, ook toetjes maak je gewoon op de grill. De rabarber wordt easy-peasy gegaard in een foliepakketje. En dan hoef je alleen nog even naar binnen te rennen om het vanille ijs uit de vriezer te halen.

Lees verder

En dat is nog niet alles... Op verseoogst.nl/veggiesonfire vind je nog veel meer verrassende BBQ-recepten met groente en fruit in de hoofdrol.

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar