stomen

Indiase bloemkoolsteak

Verwerk restjes in een heerlijke salade!

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

veggie veggie veggie grillgroente Het BBQ-seizoen is AAN! En dit jaar doen we het anders...

Voorbereiding

Leg de bloemkool, koriander, rode peper en iets meer dan de helft van de yoghurt yoghurt apart voor de garnering.

Meng de rest van de ingrediënten door elkaar voor de marinade.

Snijd de bloemkool in plakken en bedek deze royaal aan alle kanten met de marinade.

Laat minstens een half uur marineren maar langer is altijd beter. Het liefst zelfs 24 uur, je kan het dan een dag van tevoren klaarmaken.

Koken

Rooster de bloemkool na het marineren aan beide kanten tot er mooie grillstrepen ontstaan.

Serveren

Serveer de geroosterde bloemkool met een schep yoghurt, verse koriander, citroenparten en fijngesneden rode peper voor wat extra pit.