stomen

Rabarber-kersenpakketjes

Receptinformatie

Dessert
4 personen
Nagerecht
10-20 min

De zure rabarber komt in dit dessert echt tot z'n recht! Het zit vol vitamines en is lekker fris in combinatie met de zoete kersen en het romige vanille-ijs.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Ontpit de kersen en snijd de rabarber in stukken van ongeveer 3 cm.

Doe dit samen in een kom met de sap van de sinaasappel en de suiker.

Schraap de vanille uit het stokje en voeg dit ook toe.

Meng alles goed door.

Leg 2 vellen aluminiumfolie op elkaar en vorm hier een soort kommetje van.

Schep 1/4 van het mengsel hierin en vouw de folie voorzichtig dicht. Herhaal dit met de andere pakketjes.

Koken

Leg de pakketjes zo'n 10 tot 15 minuten op de barbecue (afhankelijk van hoe heet hij is).

Serveren

Serveer het rabarbermengsel met twee bolletjes vanille-ijs en bestrooi met de pistachenoten.

Meer BBQ-toetjes vind je <a href="https://www.verseoogst.nl/producten/grillgroente#Foil-sweet">hier</a>.