
Zoete aardappelen worden niet alleen gekookt, gebakken en gepureerd, maar kunnen ook in zoete en hartige hapjes worden verwerkt.
Zoete aardappelen worden niet alleen gekookt, gebakken en gepureerd, maar kunnen ook in zoete en hartige hapjes worden verwerkt.
Bij aankoop horen zoete aardappelen stevig, onbeschadigd en vrijwel schoon te zijn. Is de schil verkleurd of zijn er uitlopers? Dan is de zoete aardappel niet meer vers. Koop bij voorkeur kleinere of middelgrote exemplaren.
Het is handig als de grootte gelijk is.
Zoete aardappelen zijn vrijwel het hele jaar verkrijgbaar.
Zoete aardappel is het hele jaar verkrijgbaar.
Je kunt zoete aardappelen ca. 1 week bewaren bij een temperatuur van 12-16°C. Bewaar ze op een droge, donkere en goed geventileerde plaats.
Stop ze niet in een plastic zak, want aardappelen moeten kunnen ‘ademen’.
Borstel de zoete aardappel goed schoon. Je kunt hem zowel geschild als ongeschild verwerken. Snijd hem in stukken en bereid hem.
Zoete aardappelen, ook wel Bataat, kunnen variëren van langwerpig tot rond. De aardappels die in ons land worden geïmporteerd zijn lichtgeel tot purperrood van kleur. Ze zijn allemaal rijk aan zetmeel en suiker.
De zoete aardappel komt oorspronkelijk uit Mexico. Het is een exotische vrucht die onder de grond groeit. De zoete aardappel is de knolvormige wortel van een slingerachtige plant.