stomen

Kwekerij Nico Duijvestijn, Coeur de Boeuf tomatenteler

Adresgegevens

Kwekerij Nico Duijvestijn
Pouwelslaan 21
2675BK Honselersdijk

Bekijk
op kaart

Adres

Kwekerij Nico Duijvestijn
Pouwelslaan 21
2675BK Honselersdijk

Contact met de teler

Kwekerij Nico Duijvestijn

De moderne kwekerij van Nico Duijvestijn is ruim 5,5, hectare groot en staat in Honselersdijk. En wanneer een agrarisch bedrijf in het Westland gevestigd is, kan dit natuurlijk maar één ding betekenen: daar worden tomaten geteeld! Nico vertelt je er alles over.

Ons bedrijf

We werken normaal gesproken met een vast team op onze kwekerij en worden in piektijden aangevuld met uitzendkrachten en scholieren. Het oogstseizoen loopt van begin maart tot half november. Kortom, er wordt alles aan gedaan om de klant het beste product te leveren. Wij willen ons graag onderscheiden door een goede service te bieden, door de juiste kwaliteit na te streven en door grote mate van flexibiliteit te hanteren. Momenteel worden er 3 soorten tomaten geteeld: de Coeur de Boeuf tomaten van het ras Arawak, Red Egg pruimtomaten van het ras Romanella en de snoeptomaten Tommies. 

Coeur de Boeuf tomaat

De vertaling van Coeur de Boeuf is ossenhart, deze naam heeft de tomaat te danken aan haar vorm. De Coeur de Boeuf tomaat is een grote stevige tomaat vol vruchtvlees, met een matig sapgehalte en is lekker fris van smaak. Door zijn opvallende vorm is hij gemakkelijk te herkennen en decoratief te gebruiken. Door al deze eigenschappen zijn de toepassingen van deze tomaat veelzijdig en dus onmisbaar in iedere keuken. Anders dan bij de traditionele tomaten is hij optimaal van smaak als de schil nog groen is. De Coeur de Boeuf rijpt van binnen naar buiten en is zowel lichtgroen (in koude gerechten) als rood (in warme gerechten) zeer geschikt. De tomaat laat zich door zijn volle en frisse smaak uitstekend combineren met zachte kazen. Het is ook een tomaat die zich uitstekend laat vullen. Deze tomaat wordt ook steeds meer in vegatarische gerechten gebruikt, bijvoorbeeld als "Coeur de Boeuf carpaccio".

De Coeur de Boeuf kan je rood én groen eten!

Red Egg tomaat

De Red Egg tomaat is een nieuw soort pruimtomaat. De vorm is zoals de naam al zegt ei-vormig. De Red Egg tomaat bevat steviger vruchtvlees dan andere pruimtomaten en dit betekent dat de Red Egg tomaat weinig vocht verliest bij het snijden. De Red Egg is hierdoor erg geschikt voor salades, op brood en in roerbakgerechten. De tomaat is van mediterrane afkomst en verrassend veelzijdig. Het eivormige uiterlijk van Red Egg tomaat zorgt ervoor dat bij het snijden mooie gelijke plakjes tomaat ontstaan. 

nico1.jpg
nico7.jpg
nico3.jpg
nico.jpg
nico2.jpg
nico4.jpg
nico5.jpg
nico6.jpg
nico8.jpg