stomen

Zuurkool Hawaii

Een tropische verrassing

Receptinformatie

Stamppot
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Een zuurkooltaart? Met ananas? Deze hartige taart met een zoete twist is een gegarandeerd succes bij jong en oud. Je wilt je zuurkool nooit meer anders!

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Laat de deegplakjes iets ontdooien.

Vet een lage taartvorm (doorsnede 24 cm) in met wat olie, bekleed de vorm met de deegplakjes en prik er gaatjes in met een vork.

Snijd de 4 schijven ananas in kleine stukjes, hak de sjalotjes heel fijn en snijd de katenspek in reepjes.

Koken

Verwarm 2 eetlepels olie en roerbak hierin de fijngesneden sjalotjes en spekreepjes lichtbruin.

Voeg de zuurkool en het karwijzaad toe, warm het even mee en laat het mengsel iets afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Roer de eieren los met de zure room, voeg naar smaak peper en zout toe. Roer het door het zuurkoolmengsel.

Schep het zuurkoolmengsel in de met deeg bekleedde taartvorm.

Bak de zuurkooltaart met ananas in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.