stomen

Wortelmuffins

Mini-worteltaartjes

Receptinformatie

Gebak
4 personen
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Eigenlijk zijn dit mini-worteltaartjes, zo lekker! Leuk om te trakteren bij verjaardagen of natuurlijk als ontbijt, want ze zitten gewoon bomvol met verse producten.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Boen en rasp de wortel.

Verwijder het klokhuis en schil de appel. Snijd ca. 100-125 gram vruchtvlees van de appel in hele fijne blokjes (of rasp deze, net als de wortel).

Koken

Doe de wortel, appel en havermout, het meel, de rozijnen en kaneel in een grote kom en meng. Voeg eventueel meer kaneel naar smaak toe.

Smelt de boter, doe deze in de kom erbij en meng.

Doe ook de appelmoes, honing en melk in de kom en meng alles goed door.

Leg papieren muffinvormpjes op een bakvorm voor 12 muffins. Verdeel het deeg over de vormpjes. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven (leg wat aluminiumfolie erop als ze te bruin worden).

Serveren

Haal de muffins na de baktijd uit de oven en laat ze eerst een kwartiertje in de vorm afkoelen.

Haal de muffins in hun papieren vormpje uit de bakvorm en laat verder afkoelen (op een rekje).

En dan: aanvallen maar!