stomen

Winterse peertjes in bladerdeeg

Met Italiaanse ijsmousse

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Nagerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Soms moet je jezelf gewoon een beetje verwennen! Een heerlijk toetje om lekker mee op de bank te kruipen.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Scheid de vier eieren, doe alle eierdooiers in een mengkom en het eiwit in een andere mengkom.

Klop de eierdooiers op met 100 gr suiker.

Klop de eiwitten op met de andere 100 gr suiker.

Klop de slagroom op en meng dit met de eierdooiers.

Voeg schep voor schep de eiwitten hier aan toe en meng dit goed
.

Voeg eventueel een scheutje cognac toe.

Doe dit mengsel in een in cakeblik, of verdeel het over 4 kleine bakjes.

Zet dit in de vriezer voor minimaal vier uur.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Laat de plakjes bladerdeeg alvast ontdooien.

Schil de peren en verwijder het klokhuis met een appelboor.

Steek het steeltje van een peer door het midden van een plakje bladerdeeg.

Vul de peer vanaf de onderkant met een beetje amandelspijs, en vouw het plakje bladerdeeg aan de onderkant dicht.

Koken

Bak de peren in de oven tot ze goudbruin zijn (15 tot 20 minuten)

Serveren

Leg op elk bord een peer uit de oven. Voeg eventueel nog een toefje slagroom toe. Haal de ijsmousse uit de vriezer en leg dit op het bordje. Voeg eventueel karamelsaus naar smaak toe.