stomen

Wentelteefjes met witlofsalade

Receptinformatie

Salade
4 personen
Bijgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Wentelteefjes met witlof? Ja zeker! Deze combinatie is verassend lekker!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de witlof schoon, snijd ze in de lengte door, verwijder de harde kern en snijd de witlof vervolgens in flinterdunne reepjes. Schil de appel en rasp deze grof, meng dit door de fijngesneden witlof.

Maak een dressing door 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel rasp van de citroenschil te mengen door de mayonaise, voeg naar smaak versgemalen peper en zout toe. Maak de dressing nog wat ‘dunner’ door nog 2 eetlepels water toe te voegen, schep de dressing door de witlof/appel.

Snijd de korstjes van het brood af.

Klop het ei los met de melk, doe er wat paprikapoeder, peper en zout naar smaak bij. Rasp het stukje verse gember erboven.

Week de boterhammen snel om en om in het ei-mengsel, leg ze daarna in de geraspte kaas zodat beide zijden van de boterhammen bedekt zijn met kaas.

Koken

Bak de wentelteefjes in een anti-aanbakpan in wat boter, aan iedere kant ongeveer 2 minuten op een matig vuur zodat ze goudbruin kleuren. Houd ze eventueel warm in een voorverwarmde oven van 100˚C.

Serveren

Serveer de hartige wentelteefjes met de witlof/appelsalade.

Tip: Ook lekker om in plaats van de witlof een salade te maken, deze te bakken samen met de appel in wat boter. Je gebruikt dan niet de dressing.