stomen

Watermeloen granita

Receptinformatie

Dessert
4 personen
Nagerecht
5-10 min
Anderen vinden dit recept

Granita komt oorspronkelijk uit het Italiaanse eiland Sicilië. Het is een halfbevroren dessert gemaakt op basis van suiker, water en fruit. Granita's worden niet met een ijsmaker gemaakt en zijn daardoor gemakkelijk zelf te maken. Deze versie met watermeloen is ideaal voor een zomerse dag.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Verwijder de schil en pitjes van de meloen, snijd de meloen dan in kleinere stukjes, doe ze in een keukenmachine of hoge mengkom.

Verhit in een kleine pan de basterdsuiker, het sap van de citroen en 75 ml water ± 4 minuten tot alles is opgelost. Schenk dit bij de meloen en roer goed door. Pureer het geheel in de keukenmachine of gebruik een staafmixer.

Schenk het mengsel in een plastic bak en zet deze afgedekt in het vriesvak.

Koken

Roer tijdens het invriezen elke 30 minuten met een vork zodat zich geen ijskristallen kunnen vormen en het ijs een betere textuur krijgt.

Bewaar het ijs tot het serveren in de vriezer en maak het geheel wat los met een vork.

Hak wat muntblaadjes heel fijn. Rasp de chocolade met de een fijne rasp.

Serveren

Schep wat granita in een mooi glas en strooi wat munt en chocoladerasp bovenop.