stomen

Voor 'spek en bonen' pannenkoekjes

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Deze hartige gevulde pannenkoekjes met spek en bonen happen heerlijk weg. Bak er gerust een grote stapel van.

Voorbereiding

Koken

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Klop de bloem met het zout, de eieren en de melk tot een beslag.

Maak de sperziebonen schoon.

Koken

Verhit een beetje olie in een koekenpan.

Schep met een pollepel 1/4 deel van het beslag in de pan en leg hier een plak kaas en daarop een plak bacon.

Bak de pannenkoek 2 minuten op zacht vuur en draai dan om. Bak de andere kant nog 2 minuten.

Laat de pannenkoek op een warm bord glijden en houd warm.

Herhaal dit 4 keer.

Kook intussen de sperziebonen in 10 minuten beetgaar en laat ze goed uitlekken.

Verdeel de sperziebonen over het midden van de pannenkoeken op de kaas-baconkant.

Pak de zijkanten van de pannenkoek omhoog, vouw deze een beetje over elkaar heen dicht en zet vast met een prikker.