stomen

Venkelbootje met courgette en bospeen

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Voorgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Maak de venkelknol schoon, verwijder stronk en steeltjes. Houd wat venkelgroen achter. Haal van de knol voorzichtig de buitenste rokken, zodat er voor elke persoon een mooi stevig schuitje ontstaat. Was de courgette en snijd deze in blokjes. Schrap de bospeentjes en snijd ze in plakjes.

Koken

Breng in een pan royaal water aan de kook en kook de venkelrokken in 4-5 minuten beetgaar. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en kook de wortel en courgette 1 minuut in het kookvocht. Giet de groente af en laat goed uitlekken.

Serveren

Vul de venkelbootjes met de courgette en wortel en sprenkel er wat pastis overheen.