stomen

Venkel met kalfskoteletten en sjalot

Receptinformatie

Vleesgerecht
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de grill voor.

Maak de venkel schoon, bewaar het groen en snijd de venkel in partjes.

Koken

Verhit, in een wijde pan, 2 eetlepels van de olie, fruit hierin de helft van de sjalotten en de helft van de knoflook.

Voeg een eetlepel citroensap, zout, peper en de helft van de rozemarijn toe. Leg de venkel er op en schenk de bouillon of kalfsfond erbij. Stoof de venkel, afgedekt in 10-15 minuten, zachtjes gaar.

Serveren

Giet de venkel af en serveer de kalfskoteletten op een bed van de gestoofde venkel. Garneer met een takje venkelgroen en een plakje citroen. Lekker met gekookte aardappelen.