stomen

Venkel en sperziebonen met een rundervinkje erbij

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

TIP: Bestrooi de krieltjes met de fijngehakte groene venkeltopjes.

Kook in een bodem water met zout de sperziebonen 5 min. Smelt in een koekenpan de boter.

Bestrooi de rundervinken met zout en peper en bak ze in 12-15 min. bruin en gaar. Kook intussen in ruim water met zout de krieltjes in 8-10 min. gaar. Neem het vlees uit de pan.

Snijd de prei in flinterdunne reepjes en was die heel goed. Bak de venkel en prei 2-3 min. Voeg de sperziebonen, mosterd en slagroom toe. Leg de rundervinken tussen de groenten. Smoor de groenten in 4-5 min. knapperig gaar. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de groenten met de rundervinkjes over 4 borden. Schep er de krieltjes bij.