stomen

Vegetarisch stamppotje met postelein

Of met belegen kaas!

Receptinformatie

Stamppot
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Heb je wel eens postelein gegeten? Het is een echte 'vergeten groente'. Postelein heeft een scherpe, friszure smaak en is heel erg geschikt voor stamppot. Een experimenteel stamppotje dus, als je postelein nog niet kent.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de postelein schoon.

Schil de aardappels en snijd ze in blokken.

Pel en snipper de sjalotten.

Hak de zongedroogde tomaatjes grof.

Snijd de komijnekaas in blokjes.

Koken

Kook de aardappels in 20 minuten in kokend water met zout gaar.

Verhit intussen 2/3e van de boter en bak de sjalotsnippers 3 minuten op zacht vuur bruin.

Schep de postelein door de gebakken sjalotsnippers, laat het al roerend slinken en roer de zongedroogde tomaten erdoor.

Verwarm de melk, giet de aardappels af, stamp deze met de warme melk en 1/3e van de boter tot een smeuïge puree en schep de komijnekaas erdoor. Zet het geheel nog even terug op het vuur zodat de kaasblokjes mee opwarmen.

Serveren

Schep de helft van de kaaspuree in een warme schaal.

Verdeel het posteleinmengsel erover en dek af met de rest van de puree.