stomen

Vanille-pastinaaksoep

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Schil en snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/pastinaak">pastinaak</a> in gelijke stukken. Schil en snijd de appel en aardappels in blokjes.

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.

Koken

Verwarm een klontje boter in een diepe pan en bak de pastinaak, <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/rode-goudreinette">appel</a> en aardappels circa 5 minuten. Schenk de witte wijn erbij en laat circa 1 minuut indampen.

Voeg het vanillemerg, het leeg geschraapte vanillestokje en de bouillonblokjes toe. Schenk de melk, kookroom en het water erbij. Breng het geheel aan de kook en kook in circa 15 minuten gaar.

Haal het vanillestokje eruit en pureer de soep met een staafmixer. De soep hoeft niet helemaal glad te zijn. Breng de soep op smaak met een beetje versgemalen peper. Snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/bosui">bosui</a> in ringetjes en roer door de soep.

Pluk de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/peterselie">peterselie</a>. Pureer in een hoge kom de peterselie en de olijfolie met een staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Schenk de soep in soepkommen/soepborden en druppel de peterselie-olie erover.