stomen

Uiensoep

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
50-60 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Snijd de uien (sjalotjes en rode uien) in halve ringen. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn. Pers de knoflook.

Los de bouillonblokjes op in 1,5 ltr warm water. Snijd ondertussen de tomaat en de wortel in blokjes van 0,5 cm.

Koken

Verwarm in een pan de olijfolie. Stoof met deksel op de pan daarin de uien, de peper en de knoflook ca. 15 minuten. Bak daarna op iets hoger vuur nog 5 minuten.

Voeg de bouillon samen met de laurierbladeren, de wortel, de tijm en de tomaat bij de uien. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur zonder deksel doorsudderen.

Haal na ca. 30 minuten de laurierbladeren en het takjes tijm eruit. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Serveren

Bestrooi de soep voor het opdienen met wat geraspte parmezaanse kaas.

Ook lekker met selderij of gegratineerd stokbrood!