stomen

Turkse sis kebab met gegrilde paprikasaus

Receptinformatie

Vleesgerecht
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de ovengrill voor.

Rooster de paprika’s onder de grill in 10 minuten rondom zwart. Laat de paprika's ca. 10 minuten in een dichtgeknoopte diepvrieszak rusten.

Hak intussen de blaadjes peterselie en munt fijn.

Ontvel de paprika’s, maak ze schoon en pureer ze met de staafmixer met de suiker, yoghurt, 1 eetlepel olie, de helft van de peterselie, zout en peper.

Koken

Pers boven een mengkom het teentje knoflook en kneed dit met gehakt, ei, paneermeel, paprikapoeder, munt, de overige peterselie, zout en peper door elkaar.

Verdeel het gehakt in 8 gelijke delen en vorm om elke spies met één deel gehakt een lange dunne worst.

Bestrijk de gehaktspiesen met olie en grill ze in een hete grillpan in ca. 8-10 minuten bruin en gaar.

Serveren

Verdeel de sis kebab met paprikasaus over 4 borden. Lekker met salade en Turks brood.